Nagyon guszták!!
Hozzávalók:
18 dkg dió /darálva/
18 dkg cukor
2 evőkanál kakaópor
3 tojás fehér
fahéj /őrölt/
Elkészítés:
A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd egy sütőlemezre /sütőpapír/ kis halmokat rakunk.
Mindegyik tetejére fél-fél diót helyezünk.
Előmelegített sütőben, közepes tűznél megsütjük, de csak annyira, hogy a dió a tetején rózsaszínű legyen, mert ha túl sül, akkor nagyon kemény lesz.
Nagyon egyszerű, finom és sokáig eltartható.
Ebből a mennyiségből kb. 20-24 db lesz.
Nagyon guszták!!
"Pumuklinak" a nyomába sem érhetek, éppen ezért jól esik néhány jó szó!:-) Köszönöm.
Végre egy recept, amely a tojássárgáják felhasználásáról szól! :) És ráadásul étvágygerjeszto is!
bocsi, azt akartam írni, hogy NEM a tojássárgáják felhasználásáról szól! :D
Igen Andi! Ez a fehérjék hasznosításáról szól. Ilyenkor szoktam kalácsot is sütni, hogy a sárgákat is "elsüssem"! :-)
Hát ez is nagyon jó!!!!
Igen Éva! És ezt is Erdélyben tanultam!:-)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.