Nagyon finom,jó kis recept!
50 dkg finom liszt
25 dkg rama
1 egész reszelt citrom héj
1 egész tojás és 2 tojássárgája
5-10 dkg darált dió
15 dkg porcukor
1 csomag vaniliacukor.
Töltelékhez:
20 dkg darát dió
10 dkg porcukor
1,5-2 dcl víz
Forgatáshoz: szükséges vaniliacukor és porcukor
A liszttel morzsoljunk a ramát,majd hozzáadjunk a 1 egész tojást és 2 sárgáját, porcukrot, vaniliáscukrot reszelt citromhéjat és 5-10 dkg darált diót és jól dolgozunk. és osztjunk el 2 kétféle tészta és teszünk hűtőbe pihentjünk fél orát. Közben beleteszünk 2 dcl 10 dkg porcukros forraltvízbe a darált diót és röviden főzzünk,majd kihűl.Ezután lisztezett gyúródeszkán nyújtjunk ki vékonyra és kb 8 és 10 es linzeres szaggatóval szaggassunk , és tetszés szerint töltjünk meg tölteléket és tekerjünk kifli formára.. Előmelegítés szükséges!! kb 10 percig sütjünk 180 ° fokon és forgatáshoz szükséges vaniliás- porcukkoral forgatjunk forró kifliket . jó étvágyat kedves recepteseknek!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.