Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » diós habos sütemény

felvitel dátuma: 2012-01-21 15:21:32       mai nézettség: 1       nézettség: 5814
részletes recept
diós habos sütemény
Hozzávalók 10 személyre:

Hozzávalók a tésztához:4 tojás, 20 dkg. cukor, 10 evőkanál víz,15 dkg. darált dió,20 dkg liszt,1 csomag sütőpor.

 

Krém hozzávalói:3 dj. tej,3 evőkanál rétes liszt,15 dkg. cukor,25 dkg. margarin,2 cs. vaniliás cukor,4 tojás sárgája.

Tetejére:2.5 dl. tejszin/oké/ egy kis csoki a díszítéshez..

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

Tészta:a tojások sárgáját a cukorral jól kikeverjük, beleöntjük a vízet, avval is keverjük. Hozzáadjuk a diót, a lisztet,a sütőport és a tojások kemény habját. Zsírozott lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Krém:4 tojás sárgáját kikeverünk2 cs. vaniliás cukorral. A tejet össze keverjük a rétes liszttel és a kettőt összeüntve sűrű péppé főzzük. 25 dkg margarin, 15 dkg. cukor, kikeverni, és a kihűlt péppel össze keverni

A tejszint kemény habbá verjük egy fél csomag habfixálóval.

A kihűlt tésztára először a sárga krémet kenjük, majd a kemény tejszinhabot.Tetejét csokireszelékkel díszítjük.

Szakács: Anna


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2012 január 21

Koszi, Hugi, mentettem! Nagyon tetszik!!!!!!!!!!

10/10 gzsuzsa 2012 január 21

az még semmi, én meg is sütöm:DDDDDDDD

10/10 Herceg Gabriella 2012 február 13

Tutti kedvenc lesz!!! ;)) ezer köszönet :))

0/10 Ölelj meg 2012 március 3

Tutira nagyon fincsi!

0/10 GABELI THERESIA 2012 május 11

NAGYON ÜGYESSEN LEIRTÁTOK A RECEPTET,, GUSZTA MEGSÜTÖM

10/10 Jákli Judit 2012 október 12

Már egy ideje szemezek vele,hamarosan megsütöm,Nagyon guszta!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*