- 4 tojás
-20 dkg porcukor
-10 evőkanál víz
-15 dkg darált dió
-20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
-csipet só
KRÉM
--3 tojássárgája
-3 evőkanál liszt
-3 dl tej
-15 dkg porcukor
-1 csomag ( 250 g) margarin
-2 csomag vaniliás cukor
A Vaniliás Krém Tetejére
1 doboz Hulala tejszinhab(200 ml)
TETEJÉRE
.rezselt csoki vagy kakaó por
-a tojások sárgáját + porcukor + víz elkeverjük
-beleszorjuk a darált diót + a sütőporos lisztet
-a fehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a tésztába
-TEPSI MÉRETE 34/25 cm
-előmelegitett sütőben tűpróbáig sütjük ( kb 25 perc )
Krém
a tejet elkeverjük a tojások sárgájával+ lisztel ...ha besürösödött levesszük a tüzről
-ha kihült összekeverjük a porcukor és margarin keverékével
-a krémet a kihült sütire kenjük
-a tejszinhabot kemény habbá verjük és a vaniliás krémre simitjuk
-tetejére lehet csokit reszelni vagy kakóval megszorni
-mehet a hűtőbe egy is ideig
-NAGYON KIADÓS és FINOM
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.