Pontatlan recept. Mindent pontosan betartva, egy nagy semmi lett belőle. Pedig habcsókot már készítettem korábban. A megadott mennyiségek betartásával sem lett kemény hab belőle, teljesen összeesett.
7 tojás fehérje
45 dkg kristálycukor
12 dkg porcukor
22 dkg darált dió
zsír
krémet:
7 tojás sárgája
4 kanál porcukor
2 vaníliáscukor
2 kanál simaliszt
1 dl tej
teavaj ( 25 dkg )
rum
csoki
7 tojásfehérjét 45 dkg kristálycukorral göz felett kemény habbá verünk fel.
Majd ezután hozzákeverünk 12 dkg porcukrot és 22 dkg darált diót.
Kizsírozott tepsire habzsákból, vagy mikroténzacskóból kis csillagokat, vagy bárminemü mintájú formákat nyomunk és sütöben szárítjuk 100-120 C fokon kb. 20-25 percig.
Inkább picit tovább, mert ha nem szárad ki teljesen, akkor könnyen szétesik.
Várjuk meg míg kissé kihül, majd utána villával vagy késsel nyúljunk alá és így óvatosan mozdítsuk le a lemezröl.
Elkészítjük a krémet:
göz fölött 5-7 tojássárgájából 4 kanál porcukorral, 1 vaníliáscukorral, 2 kanál simaliszttel és 1 dl tejjel sürü krémet fözök állandóan kevergetve.
Majd hülni hagyom.
Egy egész teavajat 25 dkg, 1 vaníliás cukorral habosra mixelek és a kihült sárga krémet fokozatosan hozzáadom és a vajhoz mixelem.
Majd egy-két kanál rummal ízesítem.
Ezután csillagvégü nyomózsákba, mikroténzacskóba töltöm a krémet és a habcsókok egyik felére hullámosan rányomom, majd egy másikkal összeragasztom.
A tetejét felolvasztott csokival díszítem.
Az apróbb csókocskák gusztusosak és szaporák.
A krémbe lehet tenni egy-két kanál darált diót is.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.