Nagyon mutatós és gondolom finom is a sütid! Legközelebb én is megcsinálom!
1 csomag Tante Fanny friss élesztős tészta 400 gr
150 gr darált dió
100 gr cukor
4 ek őszibarack lekvár
1 db tojás
Hűtőből kiveszem a Tante Fanny tésztát és 10 percig szobahőmérsékleten sütőlapon kiterítve tartom.
9 x 9 cm-s négyzeteket vágunk.
Lisztezett nyújtófával nagyobbítjuk egy kicsit. Majd 6,5 cm-s négyzetet is vágunk, amelyet a nagyobb négyzetre helyezek a közepére, és körbevágjuk.
A kisebbik négyzetet megkenjük tojásfehérjével. A tésztakereteket pedig átlósan áthajtjuk a szembe lévő oldalakra, majd kissé lenyomkodjuk.
Megtöltjük a dió töltelékkel.
A tésztát megkenjük az összekevert maradék tojásfehérjével és a tojássárgájával.
170 C -on légkeverős előmelegített sütőbe helyezem, és 15-20 percig sütöm.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.