50dkg liszt
1 egész tojás
1 tojássárgája
5 dkg porcukor
6 dkg vaj
2,5 dkg élesztő
4 dl tej
fél citrom leve
1 vaníliás cukor
A beszóráshoz és a kenéshez:
10 dkg cukor
10 dkg darált dió
1 tojás fehérje
pici tej
fahéj 1-2 kávés kanál
A tészta alapanyagaiból nagyon finom, a fánkénál keményebb tésztát dagasztunk, ruhával letakarjuk, és 1 órát kelesztjük meleg helyen. Mivel én Tupperware gyors kelesztőben készítettem így 25 perc alatt megkelt a tésztám . A tűzhelyet ez idő közben előkészítjük.
A már megkelt tésztából 2 gombócot formálunk és külön külön fél centisre kinyújtjuk .Majd megkenjük egy kis olvasztott vajjal a tésztát és a fahéjas diós cukros töltelékkel megszórjuk .Ezután feltekerjük és ujjnyi szeletekre vagyis csigákra vágjuk .Majd kivajazott tepsire tesszük és a tojás fehérjés csepp tejjel higított eleggyel megkenjük .180 fokon előmelegített sütőben 20-25 percet sütjük .
Tetejét vaníliás porcukorral meghintjük
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.