Tészta:6 tojás,6 ek kristálycukor,6 ek rétesliszt ,só,1 kk szódabikarbóna,félmarék darabokra vágott dió, 1 dl étolaj.
krém:6 tojásfehérje,20 dkg cukor,1 liter víz,3 cs.vaníliás pudingpor,2 ek kakaó,2 cs.vanílíiás cukor,2 ek étkezési zselatin.
1/2 liter habbá vert tejszín.apró színes torta dara.
A tojások fehérjét a cukor 1/3 részével kemény habbá verem,a sárgáját a maradék cukorral,ha a cukor elolvadt lassan több részletben bele csurgatom az olajat,ezzel is jól kikeveren míg nem kezd el sűrűsödni,ekkor a habhoz öntöm a lisztben elkevlassan óvatosan összekeverem sót ,szódabikarbónát,diót,és a tojássárgájás krémet. kikent tepsibe öntöm kb 20 percig tűpróbáig sütöm.
Krém:az 1 liter vízből annyit veszek el,hogy a pudingot cukrot és a zselatint jól kitudjam keverni.A maradék vizet felforralom és ha már forr ,akkor a pudingos keveréket beleöntöm,besűrítem.közben a 6 tojásfehérjét pici cukorral kemény habbá verem,ekkor belekeverem a kakót, és a kész forró pudingba öntöm .Lazán jól kikeverem forrón a tésztára kenem.Ha kihűlt tezsem rá a tejszínhabot és díszítem.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.