Hozzávalók 45 db kis koronghoz: 2 tojás fehérje, 10 dkg porcukor (nádcukorból is lehet ,cukorbetegeknek ), 10 dkg darált dió, 3 evőkanál zabpehely, csipet só
A tojásfehérjéket a porcukorral és a csipet sóval együtt krémes állagú masszává verjük egy robotgép segítségével.
Amikor már szép selymes a krém, keverjük bele a darált diót és a zabpelyhet is.
A masszát egy nyomózsák segítségével halmozzuk sütőpapírral kibélelt sütőlapra.
Majd a kis korongokat
előmelegített sütőben, 120-130 fokon 15 perc alatt kisütjük, jobban mondva szárítjuk.
Ha a nádcukrot használjuk cukorbetegek is fogyaszthatják ,nem utolsó sorban még glutén mentes is.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.