Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 21 hétfő Konrád névnapja

Főoldal » Diós csigák

felvitel dátuma: 2013-09-14 17:47:54       mai nézettség: 1       nézettség: 2045
részletes recept
Diós csigák
Hozzávalók 12 személyre:

Hozzávalók 25-28 db:

  • 50 dkg finom liszt
  • 3 ek. cukor
  • csipet
  • 2 tojás sárgája
  • 2,5 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 10 dkg olvasztott vaj vagy Rama margarin

A “töltelékhez”:

  • 10 dkg olvasztott vaj vagy Rama margarin
  • 20 dkg darált dió
  • 15 dkg kristálycukor

A tetejére:

  • 2 dl tej
  • 1 cs. vaníliás cukor
Előkészületi idő: 80 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Előkészítés: A darált diót keverjük össze a kristálycukorral. A lisztet átszitáljuk. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a cukrot, csipet sót, a tojások sárgáját, az olvasztott Rama margarint és a felfuttatott élesztőt. Begyúrjuk a tésztát, jól kidolgozzuk és kb.50 percet meleg helyen kelesztjük.
Elkészítés: A tésztát 3-4 mm vastagra és téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük olvasztott Rama margarinnal, megszórjuk a cukrozott dióval. Szorosan felcsavarjuk a tésztát, mint a bejglit. Vágjuk 1-1,5 cm vastag karikákra és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Hagyjuk 15-20 percet pihenni. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Még forrón kenjük meg vaníliás, cukros tejjel ettől finomabb és puhább lesz. Ebből a mennyiségből nekem 25-28 db csiga lesz. Ha szorosan egymás mellé tesszük a tekercseket     kisebb de magasabb csigákat kapunk. Ha szellősebben rakjuk akkor a csigák nagyobbak de laposabbak lesznek.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*