Hozzávalók 25-28 db:
A “töltelékhez”:
A tetejére:
Előkészítés: A darált diót keverjük össze a kristálycukorral. A lisztet átszitáljuk. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a cukrot, csipet sót, a tojások sárgáját, az olvasztott Rama margarint és a felfuttatott élesztőt. Begyúrjuk a tésztát, jól kidolgozzuk és kb.50 percet meleg helyen kelesztjük.
Elkészítés: A tésztát 3-4 mm vastagra és téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük olvasztott Rama margarinnal, megszórjuk a cukrozott dióval. Szorosan felcsavarjuk a tésztát, mint a bejglit. Vágjuk 1-1,5 cm vastag karikákra és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Hagyjuk 15-20 percet pihenni. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Még forrón kenjük meg vaníliás, cukros tejjel ettől finomabb és puhább lesz. Ebből a mennyiségből nekem 25-28 db csiga lesz. Ha szorosan egymás mellé tesszük a tekercseket kisebb de magasabb csigákat kapunk. Ha szellősebben rakjuk akkor a csigák nagyobbak de laposabbak lesznek.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.