Hozzávalók: 50 dkg. liszt 25 dkg. margarin, három tojás sárgája,3 dkg. élesztő, 1.5 dl. tej, 3 dkg. cukor, pici só és a tojások fehérje a kenéshez.
Töltelék: 15 dkg. darált dió, 10 dkg. cukor,1 citrom reszelt héja.
Elkészítés: a tejben a cukorral az élesztőt felfuttatom, A többi hozzávalót beleöntöttem a kenyér sütőbe, és avval kevertettem meg. Mikor megkelt, lisztezett deszkán elnyújtottam, megkentem olvasztott margarinnal,és rászórtam a tölteléket. Felcsavartam, és vékony szeletekre vágtam. Zsírozott sütőlemezre tettem, és tetefét megkentem felvert tojás fehérjével. Ha megkelt sütőbe téve szép pirosra sütöm.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.