2 cs Tante Fanny Friss bejgli és Pozsonyi kifli tészta 400 g
1 db tojás
Töltelék:
30 dkg dió
15 dkg cukor
1 dl víz
A darált diót összekeverjük a cukorral, vízzel, és megfőzzük.
Várunk, hogy hűljön ki.
A Tante Fanny friss bejgli tésztát 10 perccel a felhasználás előtt kivesszük a hűtőből, majd a sütőpapírral együtt kitekerjük egy síma lapra, majd kenjük meg az összekevert kihült dió töltelékkel, úgy, hogy a széleken 2 cm szabadon maradjon.
A kimaradt széleket kenjük be a felvert tojással, majd tekerjük fel a tésztát.
A sütőpapírral együtt helyezzük a tepsibe, majd a tésztát kenjük meg a felvert tojással.
Hagyjuk pár percig száradni, majd ismételten kenjük meg felvert tojással.
Az előmelegített sütőben ( 170 fokos ) 35 percig süssük aranysárgára.
Hagyjuk kihülni egy kicsit és lehet szeletelni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.