20 dkg porcukor
1 vaniliáscukor
40 dkg margarin
3 tojás
60 dkg simaliszt
1 kávéskanál sütöpor
1 citrom
5 dkg vaj
töltelék:
dió vagy a mákot 15 -15 dkg
5 dkg cukor
1,2 dl tej
fél citrom reszelt héja
1 evökanál méz
20 dkg porcukrot és 1 vaniliáscukrot habosra keverünk 40 dkg margarinnal és 3 tojássárgájával. Hozzáadunk 60 dkg simalisztet, 1 kávéskanál sütöport, 1 citrom reszelt héját és jól összegyúrjuk, majd a hütöben 30-40 percig pihentetjük.
Ezután elkészítjük a tölteléket. A diót vagy a mákot 15 -15 dkg-ot 5 dkg cukorral 1,2 dcl tejjel, fél citrom reszelt héjával és 1 evökanál mézzel addig fözzük , amíg besürüsödik.
Ez kb. 5-10 perc. A tésztát lisztezett deszkán 3-4 mm vastagsásgúra kinyújtjuk/óvatosan, lisztezve, mert szakadhat/ és kis négyzetekre vágjuk.
Mindegyik négyzet közepére teszünk 1 kiskanál tölteléket és a négyzet átlós csücskét egymásra hajtjuk, így egy-egy kis pólyát kapunk.
Vajjal kikent tepsibe egymás mellé szorosan lerakjuk és elömelegített sütöben 180 C fokon 15-20 percig sütjük.
Ha kivettük, még forrón vaníliáscukrot szórunk rá. Majd ha kihült, porcukorral megszórjuk.
Lehet túróval ill.szilvalekvárral is tölteni. Nagyon finom, ízletes, omlós tészta.
Lefedve tároljuk, tovább is eláll.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.