Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Diós - mákos pólya

felvitel dátuma: 2011-03-07 10:52:45       mai nézettség: 2       nézettség: 2366
részletes recept
Diós - mákos pólya
Hozzávalók 4 személyre:

20 dkg porcukor
1 vaniliáscukor
40 dkg margarin
3 tojás
60 dkg simaliszt
1 kávéskanál sütöpor
1 citrom
5 dkg vaj

töltelék:
dió vagy a mákot 15 -15 dkg
5 dkg cukor
1,2 dl tej
fél citrom reszelt héja
1 evökanál méz

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

20 dkg porcukrot és 1 vaniliáscukrot habosra keverünk 40 dkg margarinnal és 3 tojássárgájával. Hozzáadunk 60 dkg simalisztet, 1 kávéskanál sütöport, 1 citrom reszelt héját és jól összegyúrjuk, majd a hütöben 30-40 percig pihentetjük.
Ezután elkészítjük a tölteléket. A diót vagy a mákot 15 -15 dkg-ot 5 dkg cukorral 1,2 dcl tejjel, fél citrom reszelt héjával és 1 evökanál mézzel addig fözzük , amíg besürüsödik.
Ez kb. 5-10 perc. A tésztát lisztezett deszkán 3-4 mm vastagsásgúra kinyújtjuk/óvatosan, lisztezve, mert szakadhat/ és kis négyzetekre vágjuk.
Mindegyik négyzet közepére teszünk 1 kiskanál tölteléket és a négyzet átlós csücskét egymásra hajtjuk, így egy-egy kis pólyát kapunk.
Vajjal kikent tepsibe egymás mellé szorosan lerakjuk és elömelegített sütöben 180 C fokon 15-20 percig sütjük.
Ha kivettük, még forrón vaníliáscukrot szórunk rá. Majd ha kihült, porcukorral megszórjuk.
Lehet túróval ill.szilvalekvárral is tölteni. Nagyon finom, ízletes, omlós tészta.
Lefedve tároljuk, tovább is eláll.

Szakács: Rudi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*