10 dkg dió
2 dl tejszín
2 evőkanál diólikör
3 evőkanál porcukor
25 dkg mascarpone
A diót finomra daráljuk, majd a felét a tejszínbe keverjük, és lassú tűzön 3-4 percig főzzük.
Hozzáadjuk a porcukrot, belekeverjük a maradék őrölt diót, majd nagyon alaposan kihűtjük.
Amikor kihűlt, csomómentesen elkeverjük a mascarponéval és a diólikőrrel.
A krémet fagylaltgépbe töltjük és fagylattá keverjük.
Ha nincs fagylaltgéped, a fagylaltot elkészítheted úgy is, hogy mélyhűtőbe, és negyedóránként átkeverve fagyasztjuk meg.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.