Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Diólikörös fagylalt

felvitel dátuma: 2011-07-23 18:14:51       mai nézettség: 1       nézettség: 1720
részletes recept
Diólikörös fagylalt
Hozzávalók 4 személyre:

10 dkg dió
2 dl tejszín
2 evőkanál
diólikör
3 evőkanál porcukor
25 dkg mascarpone

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 5 perc
Elkészítés:

A diót finomra daráljuk, majd a felét a tejszínbe keverjük, és lassú tűzön 3-4 percig főzzük.
Hozzáadjuk a porcukrot, belekeverjük a maradék őrölt
diót, majd nagyon alaposan kihűtjük.

Amikor kihűlt, csomómentesen elkeverjük a mascarponéval és a diólikőrrel.

A krémet fagylaltgépbe töltjük és fagylattá keverjük.
Ha nincs fagylaltgéped, a fagylaltot
elkészítheted úgy is, hogy mélyhűtőbe, és negyedóránként átkeverve fagyasztjuk meg.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*