4 db tojássárgája
25 dkg porcukor
1 ek hidegen hengerelt dió olaj
10 dkg darált dió
25 dkg liszt
1 tasak sütőpor
4 db tojás fehérje
1,5 dl tej
1 tasak vaniliás puding por
5 ek cukor
fél dl diólikör
4 tojássárgáját habosra verek 25 dkg porcukorral, majd 12 evőkanálnyi vizet, 1 ek olajat és 10 dkg darált diót adok hozzá.
Külön összekeverek 25 dkg lisztet 1 sütőporral és ezt is hozzákeverem a krémhez, majd legvégén óvatosan, inkább fakanállal hozzáadom a 4 kemény habbá vert tojásfehérjét.
Kiolajozott, kilisztezett tepsibe / kb.30x40 cm/ közepes lángon megsütöm.
Nekem szép magas lett, ezért kettévágtam a tésztáját / szélességében / és meglocsoltam ezzel: másfél deci tejbe öntöttem 1/2 dl diólikőrt+kb.2 ek porcukrot és mindkét tésztára csorgattam belőle.
A krém pedig: 2 vaníliás pudingpor+3/4 l tej+4-5 ek cukor+1/2 dl diólikőr.
Kósti, hogy elég édes-e és még forrójában kenjétek meg vele az egyik tésztát, rakjátok fölé a másikat és az egész tetejét is vonjátok be ezzel a krémmel, majd szórjátok le apróra vágott dióval!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.