A tésztához:
Krém:
Tetejére – csoki máz:
tepsi méret: 18*32 cm
A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, belekeverjük a sütőporos lisztet, a darált diót, a kakaót, fahéjat, vaníliás cukrot.
A tojások pici sóval felvert habjából először keveset teszünk, amivel fellazítjuk a masszát, majd óvatosan a többi habot is.
Kikent, csak alul lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) tepsiben, előmelegített sütőben megsütjük. 25-30 perc (tűpróba).
Kiborítjuk és kihűtjük. Ha kihűlt, 2 vagy 3 lapba vágjuk.
A krémhez a cukrot karamellizáljuk, felöntjük a vízzel, összeforraljuk.
A pudingot a tejjel csomómentesen elkeverjük, és a karamellhez öntjük, összeforraljuk.
Kihűtjük.
A margarint a porcukorral elkeverjük, beletesszük a darált diót, és a vaníliás cukrot. A kihűlt pudingot részletekben beletesszük, simára keverjük.
A lapokra vágott tésztát megkenjük a krémmel, a tetejére is jut belőle egy vékony réteg.
Hűtőbe tesszük.
A mázhoz a kristálycukrot a tejjel felolvasztjuk, beletesszük a kakaót. Főzzük, míg sima lesz. A tűzről levéve belekeverjük a vajat és a hűtőből kivett sütemény tetejére öntjük, egyenletesen elosztva.
Hűtés után kockákra vágjuk, díszíthetjük fél dióval, tejszínhabbal.
(Recept variáció)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.