Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Dióhabos fahéjas csiga

felvitel dátuma: 2011-05-08 21:15:42       mai nézettség: 2       nézettség: 2521
részletes recept
Dióhabos fahéjas csiga
Hozzávalók 4 személyre:

1-1,5 dl langyos tej
egy élesztö  / 4 dkg /
pici cukor
30 dkg liszt
30 dkg margarin
pici só
1 citrom reszelt héja
3 tojás
30 dkg porcukor
darált dió 20 dkg
tepsi kikenéséhez vaj vagy zsír
fahéj
Vaníliás procukor
kakaópor

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

1-1,5 dl langyos tejbe belemorzsolok egy élesztöt  / 4 dkg / pici cukorral és melegebb helyen felfuttatom.
30 dkg liszthez adok 30 dkg olvasztott puha margarint, pici sót, 1 db citrom reszelt héját és 3 tojássárgáját. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztöt is és összegyúrjuk, dagasztjuk.
Majd kissé megkelesztjük.
Három részre osztjuk és egyenként kisodrojuk.
A tojásfehérjékhez adunk 30 dkg porcukrot és kemény habbá felverjük.
Ezután darált diót keverünk hozzá kb. 20 dkg ot.
Ezután 3 tepsit kivajazunk, zsírozunk.
A kisodrot tésztát pici olvasztott vajjal meglocsoljuk, megkenjük a diós habbal és fahéjas cukrot szórunk rá 2 csomaggal.
Feltekerjük, majd csigákra szeleteljük és a sütölemezre helyezzük.
Tojással megkenjük.
Előmelegített sütöben megsütjük, majd ha kivettük langyos vízzel megkenegetjük és törlöruhával letakarjuk és 10 percig így hagyjuk /puhább marad/.
Vaníliás procukorral szórjuk meg a kihűlt csigákat.
Ha tároljuk, akkor javaslom a mikroténzacskót és akkor több napig is puha marad.
A habra lehet kakaóport is szórni és kristálycukrot.
Jó étvágyat !

Szakács: Rudi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*