nagyon jól néz ki ezt holnap ki is próbálom köszönöm
20 dkg darált keksz (petit beure v háztartási)
20 dkg cukor
20 dkg margarin
20 dkg darált dió
15 dkg étcsokoládé
1 vaníliás cukor
1. Forraljuk fel a cukrot 2 dcl vízben,
2. A még meleg sziruphoz adjuk hozzá a 15 dkg margarint és a vaníliás cukrot,
3. Amikor felforr húzzuk le a tűzről és hagyjuk 15 percig hülni,
4. A még meleg keverékhez adjuk hozzá a darált diót és kekszet,
5. Az így kapott masszát felezzük el és az egyik feléhez keverjük hozzá a 7,5 dkg felolvasztott csokoládét,
6. Egy tepsi vagy kerámia tál alját kenjük meg olajjal majd rétegezzük az előbb elkészült masszákat,
7. Elsőként a sötét színű keveréket símítsuk a tepsi vagy tál aljára, majd arra jöjjön a világos massza végül annak tetejére kenjünk csoki glazúrt,
8. A csoki glazúrt készítsük 7,5 dkg felolvasztott csokoládé, 5 dkg margarin és 1 evőkanál víz keverékéből, úgy hogy az összetevőket melegen összekeverjük, majd nyomban ráöntjük a világos sütemény réteg tetejére,
9. Ez után hagyjuk kihülni, majd kb 10 percre tegyük a hűtőszekrénybe, de semmi képpen ne tovább, mert a sütemény kiszárad és megrepedezik.
10. Miután kivettük a hűtőből szeleteljük fel kicsi szeletekre, mert elég laktató és szoba hőmérsékleten tároljuk így akár 2 hétig is eláll, ha még marad belőle.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.