Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Diócsók (bajadera)

felvitel dátuma: 2011-11-06 00:08:17       mai nézettség: 1       nézettség: 3240
részletes recept
Diócsók (bajadera)
Hozzávalók 1 személyre:

20 dkg darált keksz (petit beure v háztartási)

20 dkg cukor

20 dkg margarin

20 dkg darált dió

15 dkg étcsokoládé

1 vaníliás cukor

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

1. Forraljuk fel a cukrot 2 dcl vízben,

2. A még meleg sziruphoz adjuk hozzá a 15 dkg margarint  és a vaníliás cukrot,

3. Amikor felforr húzzuk le a tűzről és hagyjuk 15 percig hülni,

4. A még meleg keverékhez adjuk hozzá a darált diót és kekszet,

5. Az így kapott masszát felezzük el és az egyik feléhez keverjük hozzá a 7,5 dkg felolvasztott csokoládét,

6. Egy tepsi vagy kerámia tál alját kenjük meg olajjal majd rétegezzük az előbb elkészült masszákat,

7. Elsőként a sötét színű keveréket símítsuk a tepsi vagy tál aljára, majd arra jöjjön a világos massza végül annak tetejére kenjünk csoki glazúrt,

8. A csoki glazúrt készítsük 7,5 dkg felolvasztott csokoládé, 5 dkg margarin és 1 evőkanál víz  keverékéből, úgy hogy az összetevőket melegen összekeverjük, majd nyomban ráöntjük a világos sütemény réteg tetejére,

9. Ez után hagyjuk kihülni, majd kb 10 percre tegyük a hűtőszekrénybe, de semmi képpen ne tovább, mert a sütemény kiszárad és megrepedezik.

10. Miután kivettük a hűtőből szeleteljük fel kicsi szeletekre, mert elég laktató és szoba hőmérsékleten tároljuk így akár 2 hétig is eláll, ha még marad belőle.

Szakács: Teodora


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 -Jucus.- 2011 november 6

nagyon jól néz ki ezt holnap ki is próbálom köszönöm

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*