Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Dió torta fehér csokis krémmel

felvitel dátuma: 2015-03-02 10:18:58       mai nézettség: 1       nézettség: 949
részletes recept
Dió torta fehér csokis krémmel
Hozzávalók 4 személyre:

A torta alaphoz:6 tojás,6 evőkanál víz,30 dkg cukor10 dkg darált dió,20 dkg liszt,1 vaniliás cukor csipet                                                Krém:20 dkg fehér csoki( a Lidil-es)265 -3 ddl hulala 1 doboz Mascarpóne(25 dkg)2 db habfixáló                                                  

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Szétválasztjuk a tojásoskt,a fehérjéből kemény habot verünk.A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vízel,vaniliás cukorral.Összeforgatjuk a diót a liszttel,hozzákeverjük a sárgákhoz majd fakanállal a felvert habot..Kerek torta formába öntjük a forma aljába sütőpapírt teszünk vagy vajazzuk és liszttel meghintjük a formát.180 fokon megsütjük tűvel ellenőrizzük hogy kész van-e.Kicsit hagyjuk hűlni majd kivesszük a formából 3 felé vágjuk és töltjük a krémmel!Krém:gőz fölött felolvesztjuk a csokit mikor hült egy kicsit hozzákeverjük a mascarpónét!A hulalát felverjük a habfixálóval ,majd a két krémet összekeverjük ezzel töltjük a tortánkat!

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 AnCy14 2015 március 13

Isteni finom! :)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*