Nagyon szép!!!!!
Piskóta: 8 db tojás, 8 ek. cukor, 8 ek liszt, 4 ek. darált dió.
Krém: 6 dl tej, 10 dkg vanília puding, 15 dkg cukor, 15 dkg ráma, 20-25 dkg darált dió ( ízlés szerint), 2 csm. vaníliás cukor, ízlés szerint rum vagy rumaroma.
Díszitéshez: pucolt dió ( fél vagy negyed darabok)
A 8 tojásból szokott módon piskótát készítek. Kiszírozott és lisztezett torta formába sütöm kb. 50 percig.
Krém: A tejből, cukorból és a pudingporból pudingot készítek. Ha kihűlt hozzá keverem a rámát, a vaníliás cukrot, a darált diót és a rumot vagy rumaromát.
A piskótát 3 lapra vágom. A lapokat egyenként megkenem a dió krémmel. Majd kivűlről is bekenem.
Annyi krémet hagyok, hogy díszíteni tudjam, + félbe vagy negyedbe vágott diót is használok a díszítéshez. Az oldalát durvára vágott dióval szórtam be.
A képen látott módom még az alkalomhoz illően itt élő orchideát is használtam, de készítettem már élő rózsával is.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.