20 dkg darált dió
10 dkg porcukor
reszelt narancshéj
2 ek rum vagy rumaroma
3 ek víz
1 kk orolt fahéj
kakaópor a golyók bevonásához (Milka kakaópor, holland kakaópor)
negyed diószemek a díszítéshez
A porcukrot a vízzel elkeverjuk, és lassú tuzon felolvasztjuk. Amikor átlátszóvá válik, belekeverjuk a diót. Levesszuk a tuzrol, hozzáadjuk a fahéjat, reszelt narancshéjat és a rumot vagy rumaromát. Jól osszekeverjuk. A masszát kihutjuk.
A kihult masszából kis diónyi golyókat formálunk. Kakaóporban megforgatjuk oket, és dióval díszítjuk.
(Eredeti recept: szamóca oldala)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.