70dkg zöldbab
4 közepes burgonya
1 közepes vöröshagyma
2 duci gerezd fokhagyma,babérlevél,petrezselyem,
1 teáskanál pirospaprika,só,
1kis zöldpaprika,1db kis paradicsom,vagy 1evk.paradicsom,
3 evk olaj,3 evk tejföl.
Az olajon a hagymát üvegesre pirítom,megszórom pirospaprikával,1 dl vizzel felengedem,megy bele a paprika és a paradicsom,a fokhagyma szétnyomva,babérlevél,só felforr és teszem bele a felapritott zöldbabot és a kockázott burgonyát.Felengedem vizzel,hogy épp ellepje és hagyom megfölni.Mikor puha veszek ki belőle 3 merőkanál sürűjét egy tálba és hozzáadom a tejfölt és még egy kis fokhagymát és botmixerrel pürésítem,majd hozzáadom a fözelékhez,elkeverem,tetejére vágott petrezselymet szórok és egy rottyantás és kész a fözelék,rántás nélkül a saját anyagával sürítve.
Palacsinta tésztába forgatott virslit sütöttem ki hozzá.
Bármilyen fözelék igy elkészíthető.!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.