Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Dejóval töltött kalács

felvitel dátuma: 2012-02-16 11:37:58       mai nézettség: 1       nézettség: 2545
részletes recept
Dejóval töltött kalács
Hozzávalók 4 személyre:

 

db tojás
 2 evőkanál olaj
1 csipet só
1 evőkanál cukor
3 dkg élesztő
50 dkg liszt
2 evőkanál margarin
2 evőkanál cukor a töltelékbe
3 evőkanál dejó por
kevés olaj a lekenéshez
Előkészületi idő: 50 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:

A szobahőmérsékletű élesztőt belemorzsoljuk a kevés cukorral elkevert tej- és víz keverékébe, hagyjuk felfutni, eközben egy nagyobb edénybe beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, a tojásokat. A felfuttatott élesztővel együtt jól kidolgozzuk a tésztát, majd a végén hozzáadjuk az olajat és azzal is jól átdolgozzuk. Meleg helyen a duplájára kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett munkalapon kb. egy ujjnyi vastagságú téglalapot nyújtunk belőle.Ezt megkenjük a szobahőmérsékletű margarinnal, majd megszórjuk a dejó és cukor keverékével. feltekerjük ( rudat formálunk), kettőbe vágjuk, és vékonyan kiolajozott tepsibe helyezzük. Körülbelül 20 percig ismét kelesztjük, majd lekenjük olajjal a tetejüket és 180 fokra előmelegített, gőzös ( egy edényben vizet teszünk a sütő aljára) sütőben szép pirosra sütjük

Szakács: marika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Csóti Henriette 2012 február 16

Ügyes vagy szép lett!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*