Mentve, kipróbálás után , én fogom zsűrizni, én leszek a próba pad.. az eredményt közölni fogom , Szeretettel üdvözlünk Marika, Feri
Mártáshoz:
Az élesztőt 1 dl langyos cukros tejjel felfuttatom. A lisztet a többi langyos tejjel, 1 tojással, olvasztott margarinnal, sóval, felfuttatott élesztővel összekeverem, dagasztom. Kalácstészta legyen, lefedve hagyom kelni duplájára. Ha megkelt, lisztezett deszkán egy-egy darabot késsel vágok belőle és rúd alakra sodrom, feltekerem mint egy csigát. Közepes, kizsírozott tepsibe helyezem a csigákat szorosan egymás mellé. Bekenem a tojássárgával a tetejét. Előmelegített sütőben 180-190 fokon (nem légkeverés) sütöm nemt úl pirosra, kb. 30 percig, tűpróba. Én a végefelé sütőpapírral takartam el, az alja is megsüljön.
Mártás: Pici zsírt felolvasztok és belekeverem a tejfölt, majd ízlés szerint só, borst, és kevergetve felmelegítem, de nem forróra.
A csigákat beleforgatom, vagy rákenem a mártást. Langyosan is fogyasztható. A mártástól megpuhul a teteje. A nem fogyasztott kalácsot lefedem, hogy ne száradjon ki.
A második alkalommal a tésztát kenyérsütőben dagasztottam és kelesztettem és nem csigaformát, hanem fonatokat készítettem.
Mentve, kipróbálás után , én fogom zsűrizni, én leszek a próba pad.. az eredményt közölni fogom , Szeretettel üdvözlünk Marika, Feri
Köszi, akkor azt ajánlom először csak 3-4 dl tejet önteni hozzá max. akkor talán nem lesz olyan folyós nekem 7 dl volt írva de kellett bele liszt még igen csak...
Nagyon izgalmasan néz ki!!:))Gratula!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.