Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Darázsfészek,vagy dióscsiga

felvitel dátuma: 2013-01-20 21:30:33       mai nézettség: 3       nézettség: 2185
részletes recept
Darázsfészek,vagy dióscsiga
Hozzávalók 4 személyre:
  • 60 dkg liszt
  • 3dkg élesztő
  •  2 tojássárga
  •  2ek olaj
  •  egy csipet
  • 1ek cukor
  • szükség szerint tej
  • Töltelékhez:5dkg vaj,5dkg margarin
  • 10dkg dió
  • porcukor ízlés szerint
  • Sütéshez:2dkg zsír
  •  2dl vaniliáscukorral édesített tej
Előkészületi idő: 80 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:
  • Az élesztőt cukros tejben megfuttatjuk,
  • majd összedolgozzuk a liszttel,a tojássárgákkal,sóval,és annyi langyos tejjel dagasztjuk be,hogy közepesen kemény kelttésztát kapjunk.
  • Végül beledolgozzuk az olajat is.Duplájára kelesztjük.
  • Újjnyi vastag téglalappá nyújtjuk,megöntözzük a megolvasztott vaj és margarin keverékének felével,meghintjük a porcukros dióval,és feltekerjük.
  • Másfél újjnyi vastag szeletekre vágjuk,és az így nyert csigákat zsírozott magasfalú tepsibe rakjuk szorosan egymás mellé.
  • Meglocsoljuk a maradék vaj-margarin keverékkel,és a hideg sütőbe toljuk,majd a sütőt begyújtjuk,hogy a melegedése alatt is keljen még a csiga.
  • Mikor majdnem kész,forró vaniliástejjel megöntözzük és készre sütjük.
  • A tésztát tölthetjük kakaóval és fahéjjal is.
Szakács: Dzsédzsé


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*