40dkg liszt
2 tojássárgája
2dkg élesztő
4kg vaj vagy margarin
1csipet só
4dkg cukor
2.5dl langyos tej
Töltelékhez:
25dkg darált dió
15dkg cukor
10dkg vaj
és még a tészta locsólásához:
1cs.vaniliáscukor
2dl.tej
Az élesztőt fél dl langyos tejben felfuttatjuk és a tésztához való anyagokból puha rétestésztát gyúrunk,amit jól kidolgozunk.Háromnegyed óráig langyos helyen konyharuhával letakarva pihentetjük.Utána vékony négyzet alakúra kinyújtjuk és meg kenjük 10 dkg vajjal amit egy kicsit meg olvasztunk,majd rá terítjük a cukorral elkevert darált diót.Atésztát henger alakúra felcsavarjuk és 3cm széles karikákat vágunk belőle.Egy tepsit ki zsírozunk,vagy sütőpapírral ki bélelünk és a tésztakarikákat laposan 2cm távolságra belefektetjük.Fél óráig még pihentetjük,utána lassú tűznél sütjük.Közben elkészítjük az öntetet, meg langyosítjuk a tejet és bele keverjük a vaniliáscukrot.Amikor a tészta pirulni kezd meg locsoljuk a vaniliás öntettel,mindegyik tetejét .Utána még 10 percig csendesített tűznél sütőben tartjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.