1 csomag spagetti
7 dkg dara
3 ek zsir
2-3 merőkanál forró viz
egy csipetnyi só
A klasszikus módon kifőzzük a tésztát: egy edényben vizet forralunk, majd a forró vizbe belerakjuk a tésztát és időnként megkeverve a tészta csomagolásán megtalálható utasitás szerint kifőzzük. Mikor elérte az előirt időmennyiséget, fogunk egy szitát és a tésztát beleöntve átszűrjük a vizet. Hagyjuk szikkadni. Ezalatt elkészitjük a darát.
A darát zsiron állandóan kevergetve szép pirosra piritjuk, megsózzuk, és felöntjük 2-3 merőkanál forró vizzel. Ha a vizét elfőtte és morzsás lett, megforgatjuk benne a tésztát, ha kell, kissé még megzsirozzuk vagy megsózzuk. Azonnal tálaljuk.
Aki édesebben szereti, a tányérján izlése szerint megszórhatja porcukorral. Zsir helyett vajjal is készülhet.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.