50 dkg darált háztartási keksz
2,5 dl híg fekete kávé
15 dkg instant kakaó por
fél üveg rum aroma
két evőkanál híg lekvár
10 dkg cukor
5 dkg margarin
Puding krémhez:
3 csomag vanilia, vagy puncs puding por
4 evőkanál cukor
5 dkg mazsola
8 dl tej
Zseléhez:
1 kis csomag piros torta zselépor
1 csomag eperízű üdítő por, vagy 0,5 dl málnalé
2 evőkanál cukor
2 csapott evőkanál zseléfix
1,5 dl víz.
36x23cm tepsi, v. üvegtál.
A kekszes masszához valókat jól összedolgozzuk, majd félretesszük.
Puding krémet megfőzzük, a hozzávalókkal.
S ezután langyosra hűtjük.
A tepsibe egyenletesen elsímitjuk a kekszmasszát, és a langyosra hűlt pudingkrémet elkeverjük egyenletesen, félretesszük még a zselének valót elkészítjük.
A tortazseléport a zseléfixet, cukrot, italport, összekeverjük és a vízet lassan adagolva simára keverjük, hogy ne legyen csomós.
Majd gázon forrásig főzzük és langyosra hűlve a pudingra egyenletesen elsímitjuk.
Végül másfél órára hűtőbe tesszük és hideg vízbe mártott késsel szeleteljük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.