Hozzávalók:
1 / 2cs. sütőpor, 1 TK szalalkáli
reszelt citromhéj ízlés szerint
1 csomag vanillincukor
3 db tojás
0,5 dl tejszín
80 dkg liszt
20 dkg kristálycukor
15 dkg Rama, 15 dkg zsír
Elkészítés
1.Egy tálban alaposan összekeverjük a puha Ramát a tojásokkal és a cukorral. Apránként hozzáadjuk a tejszínt, a lisztet, a sütőport,, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat.
2.A tésztát gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd fél órára hűvös helyre tesszük.
3.A tésztát (süteményformázóval ellátott) húsdarálón áttekerve megformázzuk, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben egy adag olyan 15 - 20 perc alat megsül
4.A kész tésztát ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.