Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 9 péntek Gergely, Alberta névnapja

Főoldal » Tojás ételek recept » DARAFELFÚJT MEGGYRAGUVAL+FEKETESZEDERREL

felvitel dátuma: 2011-09-07 13:33:58       mai nézettség: 1       nézettség: 3137
részletes recept
DARAFELFÚJT MEGGYRAGUVAL+FEKETESZEDERREL
Hozzávalók 8 személyre:

6 dkg búzadara, 3 dl tej, 1 dl tejszín, 4 tojás, 4 ek cukor, csipet , 4 dkg vaj+a tepsi kikenéséhez...

Raguhoz: 35 dkg meggybefőtt vagy akár erdei fagyasztott gyümölcskeverék, 2-3 ek méz

Előkészületi idő: 25 perc


Elkészítés:

22x33 cm tepsihez:

A darát főzzük meg, mint a tejbegrízt együtt a tejjel és s tejszínnel. A tojássárgákat keverjük krémesre a cukorral és a puha vajjal. A fehérjéket külön keverjük kemény habbá egy csipet sóval. Ha kihűlt a dara, először a tojássárgás masszát keverjük hozzá, majd óvatosan a fehérjét is. Kenjük ki a tepsit vajjal, öntsük bele a masszát. A kis tepsinket állítsuk bele egy nagyobb tepsibe, amelyet meg kell tölteni félig vízzel és 180 fokon 25 perc alatt gőzöljük készre.

A raguhoz karamellizáljuk meg világosra a mézet, majd adjuk hozzá a meggyszemeket. Állandó kevergetés közben 3-4 percig fúzzük, majd tálaljuk a darafelfújthoz+néhány szem friss feketeszederel is díszíthetjük. Melegen és hidegen is kitűnő desszert! Jó étvágyat!

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*