6 dkg búzadara, 3 dl tej, 1 dl tejszín, 4 tojás, 4 ek cukor, csipet só, 4 dkg vaj+a tepsi kikenéséhez...
Raguhoz: 35 dkg meggybefőtt vagy akár erdei fagyasztott gyümölcskeverék, 2-3 ek méz
22x33 cm tepsihez:
A darát főzzük meg, mint a tejbegrízt együtt a tejjel és s tejszínnel. A tojássárgákat keverjük krémesre a cukorral és a puha vajjal. A fehérjéket külön keverjük kemény habbá egy csipet sóval. Ha kihűlt a dara, először a tojássárgás masszát keverjük hozzá, majd óvatosan a fehérjét is. Kenjük ki a tepsit vajjal, öntsük bele a masszát. A kis tepsinket állítsuk bele egy nagyobb tepsibe, amelyet meg kell tölteni félig vízzel és 180 fokon 25 perc alatt gőzöljük készre.
A raguhoz karamellizáljuk meg világosra a mézet, majd adjuk hozzá a meggyszemeket. Állandó kevergetés közben 3-4 percig fúzzük, majd tálaljuk a darafelfújthoz+néhány szem friss feketeszederel is díszíthetjük. Melegen és hidegen is kitűnő desszert! Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.