Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 10 szombat Ármin, Pálma névnapja

Főoldal » Sütemény ételek receptek » Dán leveles 2

felvitel dátuma: 2012-02-04 17:03:05       mai nézettség: 1       nézettség: 2178
részletes recept
Dán leveles 2
Hozzávalók 4 személyre:

A tésztához:
•    600 gramm liszt
•    5 tojássárgája
•    4 evőkanál cukor(3 ek Xilit)
•    egy csipetnyi
•    40 ml. olaj nincs fél dl
•    15 gramm friss élesztő
•    28-300 ml. tej

a hajtogatáshoz
•    250 gramm vaj

Töltet:     
•    nutella, vanília krém, lekvár, dió, mák, tútó

 

Előkészületi idő: 150 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

Az összes anyagot ami a tészta készítéséhez kell, beleteszem a dagasztóba és egy kellemesen lágy tésztát dagasztok. A tésztát átteszem egy tálba  és duplájára kelesztem. 30 percre hűtőbe teszem.

Az utolsó fotón a hajtogatás menete:
1.Kép: Kelesztés után a tésztát fejjel lefelé a deszkára teszem, megszórom liszttel.
2. Kép: Téglalapra nyújtom, amelynek vastagsága 6-8 mm, rákenem a hideg vajat egyenletesen.
3-6.Kép: Hajtogatások. 30 perc hűtő. Ezt a hajtássorozatot még 2x végzem el szünet nélkül, utána 30 perc hűtő. A tészta ilyenkor már le is fagyasztható, ha nem szeretnék azonnal feldolgozni.

5 mm vastagra nyújtom a tésztát és formára szaggatom. A tepsiben egymástól távolabbra teszem, mert sülés közben megnő.

Előmelegített 200 fokon 10 percig, majd 180 fokon amíg szépen megbarnul (kb. 10 perc).
Hagyjuk kihűlni, porcukorral hintem és tálalhatjuk.

 

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Csillus 2012 február 4

Köszike,nagyon szuper,mentettem:))

0/10 anna51 2012 február 4

Szuper, nagyon tudsz!!!!!!!!!!! Mentettem!

0/10 káplár anna 2012 február 4

Nagyon jó hogy leis lehet fagyasztani, guszta lett,gratulálok, mentem

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*