Köszike,nagyon szuper,mentettem:))
A tésztához:
• 600 gramm liszt
• 5 tojássárgája
• 4 evőkanál cukor(3 ek Xilit)
• egy csipetnyi só
• 40 ml. olaj nincs fél dl
• 15 gramm friss élesztő
• 28-300 ml. tej
a hajtogatáshoz
• 250 gramm vaj
Töltet:
• nutella, vanília krém, lekvár, dió, mák, tútó
Az összes anyagot ami a tészta készítéséhez kell, beleteszem a dagasztóba és egy kellemesen lágy tésztát dagasztok. A tésztát átteszem egy tálba és duplájára kelesztem. 30 percre hűtőbe teszem.
Az utolsó fotón a hajtogatás menete:
1.Kép: Kelesztés után a tésztát fejjel lefelé a deszkára teszem, megszórom liszttel.
2. Kép: Téglalapra nyújtom, amelynek vastagsága 6-8 mm, rákenem a hideg vajat egyenletesen.
3-6.Kép: Hajtogatások. 30 perc hűtő. Ezt a hajtássorozatot még 2x végzem el szünet nélkül, utána 30 perc hűtő. A tészta ilyenkor már le is fagyasztható, ha nem szeretnék azonnal feldolgozni.
5 mm vastagra nyújtom a tésztát és formára szaggatom. A tepsiben egymástól távolabbra teszem, mert sülés közben megnő.
Előmelegített 200 fokon 10 percig, majd 180 fokon amíg szépen megbarnul (kb. 10 perc).
Hagyjuk kihűlni, porcukorral hintem és tálalhatjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.