Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Daigaku imo / Szezámos édesburgonya

felvitel dátuma: 2011-04-19 12:28:46       mai nézettség: 1       nézettség: 2261
részletes recept
Daigaku imo / Szezámos édesburgonya
Hozzávalók 1 személyre:
  • 200 g satsumaimo (édesburgonya)
  • kevés olaj
  • 1,5 ósaji viz (1,5 x 15 ml)
  • 6öml cukor
  • 6 ml szezámolaj
  • 2 ek szezámmag
Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

Jól megsikáljuk a burgonyánkat, majd srégan karikákra vágjuk. 10 percre bő vizbe áztatjuk, majd jól lecsöpögtetjük.
Azután egy serpenyőbe olajat hevitünk, majd beledobjuk a burgonyakockákat és fedő alatt jól megsütjük.
Azután kiszedjük őket, kitöröljük a serpenyőből az olajat, majd a következőket tesszük bele: viz, cukor és szezámolaj keverékét.
Felforraljuk, ha már a habok aprók lettek, akkor beletesszük a burgonyát.
Hozzáadjuk a szezámmagot is, és jól beleforgatjuk mig mindenhol nem éri a szósz, és nem karamellizálódik.
Italok mellé kiváló otsumami (inyencség). 

Jó étvágyat kivánok! :)

Szakács: Julcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*