Jól megsikáljuk a burgonyánkat, majd srégan karikákra vágjuk. 10 percre bő vizbe áztatjuk, majd jól lecsöpögtetjük.
Azután egy serpenyőbe olajat hevitünk, majd beledobjuk a burgonyakockákat és fedő alatt jól megsütjük.
Azután kiszedjük őket, kitöröljük a serpenyőből az olajat, majd a következőket tesszük bele: viz, cukor és szezámolaj keverékét.
Felforraljuk, ha már a habok aprók lettek, akkor beletesszük a burgonyát.
Hozzáadjuk a szezámmagot is, és jól beleforgatjuk mig mindenhol nem éri a szósz, és nem karamellizálódik.
Italok mellé kiváló otsumami (inyencség).
Jó étvágyat kivánok! :)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.