Ez a kenyér nagyon guszta.Szeretném én is megpróbálni.Piroska.
A lisztbe belekeverjük a sót,hozzá adjuk az élesztöt amit elötte egy kevés langyos tejben elkevertünk és a vízzel össze dolgozzuk a tésztát majd letakarjuk.
Ezzel egy elég lágy tésztát kapunk de ilyennek kell lenni ( olyan mint egy keményebb csusza tészta)
3 órát meleg helyen pihentetjük,(ha kelesztő tálban készited akkor jóval kevesebb idő is elég) majd alaposan lelisztezett konyhai deszkára kiborítjuk hajtogatjuk 2x (mint a krumplis rongyost)
Majd újra rakjuk vissza a tálba fél órára.
Majd borítsuk ki a deszkára és most már csak formázzuk és rakjuk sütöpapírral kibélelt tűzálló edénybe aminek van fedele is .
A sütőt hevítsük fel 220 fokra így süssük 30 percet ,majd vegyük le a fedőt és 20 percig még sütjük amíg a teteje szép piros nem lesz.
Vegyük ki a tálból a tetejét spricceljük le vízzel .
Ez a kenyér nagyon guszta.Szeretném én is megpróbálni.Piroska.
Ez egy nagyon egyszeröen elkészíthetö házi kenyér ,ezt a receptet most próbáltam ki elöször és sikerült ,és azóta már újra megsütöttem mivel az elsö még az nap el is fogyott .Szerintem ezt nem lehet elrontani úgyhogy bátran ajánlom !!!
Amint lesz újra sütőm kipróbálom.Köszönöm e remek receptet!
Nagyon szivesen adom !
guszta, nagyon!!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.