50-80 dkg csirkemellfilé,
1 gombakonzerv,
1 doboz főzőtejszín,
1 húsleveskocka,
1/2 dl tej,
3-4 ek liszt,
só,
őrölt bors,
1 nagy fej lila vagy vöröshagyma,
3-4 ek olaj,
1/2 paradicsom,
1 púpozott kiskanál curry-por ( kari),
víz
A fűszerek Toldi Fűszer termékek
A csirkemellett felkockázzuk vagy apró csíkokra vágjuk, s közben feltesszük a hagymát olajon dinsztelődni. Rádobjuk a husikat, ha megfehéredett, akkor az apróra vágott paradicsomot, majd sózzuk, borsozzuk, meghintjük kari-porral-ez ad neki olyan sárgás jellegzetes színt és isteni ízt!
Felöntjük egy kicsivel több vízzel, mint amennyi elfedi és ha forr, beledobjuk a húsleveskockát.
Itt-ott elég megkeverni, közepes lángon kell főzni.
Ha megpuhult a hús, lehúzzuk minimumra a hőfokot és besűrűsítjük a tejszín, a tej és a liszt keverékével. Néhány percig egyfolytában keverjük, nehogy csomós legyen!
Ha besűrűsödött, lezárjuk a gázt és tálalhatjuk! Imádjuk knádlivel, tarhonyával vagy akár más körítéssel is!:) Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.