Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 23 péntek Dezső, Renáta névnapja

Főoldal » Bármelyik napszakban ajánlott recept » Cukrozott citromhéj

felvitel dátuma: 2013-06-17 11:47:33       mai nézettség: 1       nézettség: 2437
részletes recept
Cukrozott citromhéj
Hozzávalók 6 személyre:

citrom

cukor

Előkészületi idő: 40 perc


Elkészítés:

A kezeletlen citromokat megmossuk, szárazra töröljük.

A Konyhaművész Kézi Szeletelőbe beletesszük a Julienne betétet és a citromok sárga héját ezzel leszeljük.

Megmérjük a lereszelt citromhéjat és kb. ugyanannyi, de inkább kicsivel több cukrot számítunk hozzá.

Tisztára mosott kis picurka üvegekbe (én tormás üvegeket használtam) rétegezzük a citromhéjat és a cukrot váltakozva. Tetejére cukor kerüljön.

Lezárjuk az üvegeket és hűvös helyen tároljuk.

A tárolásáról különböző verziókat találtam. Van aki szerint hűtő ajtajában kell tárolni, van aki évek óta a kamra polcon tárolja. Hát úgy döntöttem, itt is, ott is fogom.

Egy nap után a cukor nagy része elolvadt már.

Süteményekhez, teába használhatjuk a cukrozott citrom héját.

Ez a mennyiség nekem 2 kg citromból lett. A tiszta citromhéj 184 gr lett, és 200 gr cukor kellett hozzá!

A következő posztban a lehámozott citromokból készült szörpöt mutatom meg.

Csak BIO vagy méhviasszal kezelt citromot használj!!!!!

Szakács: Marcsi64


Film link: http://marcsiboszorkanykonyhaja.blogspot.hu/

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*