Finom
Palacsinta hozzávalók:
3 db tojás
30 dkg liszt
6 dl tej
csipet só
1tk por eritrit /édesítő/
Töltelék hozzávalók:
25 dkg darált dió
1 ek. brandy aroma,vagy rum
4 ek. cukormentes kajszi lekvár
2 dl tej
1 ek. eritrit /édesítő/
Sütéshez :
1/2 dl étolaj
Díszítéshez :
1/2 tábla cukormentes étcsokoládé
Palacsinta elkészítése:
A tojásokat tálba ütjük,géppel felhabosítjuk,hozzáadjuk a lisztet, édesítőt, sót,a tej felét és csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet, félretesszük .
Töltelék elkészítése:
A darált dióba beletesszük az édesítőt,az aromát,a tejet,a lekvárt és pár percre feltesszük főni,majd félretesszük hűlni.
A palacsintákat kisütjük olajazott serpenyőben.
Megtöltjük a diókrémmel,négybe hajtjuk,a tetejét meglocsoljuk az olvasztott csokoládéval,amit előzőleg megolvasztottunk egy kevés olajjal,mikró sütőben.
Jó étvágyat hozzá!
forrás:NL konyha
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.