40 dkg cukkini:
40 dkg burgonya:
1 csokor petrezslyem
4 ek. búzadara
2 db tojás
1 ek. étolaj
1 pohár joghurt
zsemlemorzsa, só, bors igény szerint
A burgonyát és a cukkinit héjában megfőzzük, majd áttörjük. A petrezselymet felaprítjuk.
A cukkinipüréből egy csészényit a burgonyához keverünk, majd hozzáadjuk a búzadarát és a petrezselyem 3/4 részét és a tojásokat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Gyöngyöleget ( henger formát ) formálunk a masszából, és zsemlemorzsában megforgatjuk, hogy összeálljon. ( legyen tartása )
Alufóliát kikenünk étolajjal, beletekerjük a masszát, és lezárjuk, majd forró vízben 20 percig főzzük.
Közben a maradék cukkinit felmelegítjük, hozzákeverjük a joghurtot, a maradék ptrezselymet, és sózzuk, borsozzuk.
A cukkinirudat kivesszük a fóliából, felszeleteljük, és joghurtos mártással tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.