Végre! Egy jó recept a cukkinivel.Köszi!
1 cukkíni
hagyma
fokhagyma
uborka
csípős paprika
cseresznyepaprika
friss zeller levelek
friss kakukkfű
friss rozmaring
Az öntethez: 1,5 l víz, 3 dc ecet, 4 evőkanál cukor, 2 evőkanál só,
a fűszerekből mindenből csak csipetnyit: őrölt feketebors, őrölt koriander, őrölt szekfűszeg, 1 kiskanál mustármag, babérlevél.
A cukkínit megtisztítom, a magokat eltávolítom, felszeletelem. A többi zöldséget is megtisztítom, és felszeletelem, nem túl apróra.A fokhagymát gerezdekben hagyom. A leveleket, csak apróbb darabokra tépem.
Befőttes üvegeket megmosom, 100 fokos sütőben sterilizálom, kb fél órát.
Az üvegekbe tetszés szerint belerakom a szeletelt zöldséget, a tetejét zöld levelekkel díszítem, majd ráöntém az összefőzött öntetet, az üvegeket lezárom. Én minden befőttes üveget újságpapírba szoktam csomagolni, majd belehelyezem őket egy nagyobb fazékba, félig felöntöm vízzel. A forrás kezdetétől már csak 7 percig főzöm a befőtteket. Azután száraz gőzben hagyom őket kihűln
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.