Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 12 szombat Gyula névnapja

Főoldal » Cukkínis tekercs-saját pecept

felvitel dátuma: 2011-03-27 21:50:15       mai nézettség: 1       nézettség: 2112
részletes recept
Cukkínis tekercs-saját pecept
Hozzávalók 4 személyre:

A tésztához:
300 gr liszt- fele sima, fele darás
2dkg élesztő
3 evőkanál olaj
2 evőkanál cukor
2 dc tej
egy csipet só
egy pici rum
1 tojás
1 tojás a kenéshez
A töltelékhez:
7 dc- s cukkíni befőtt
3 evőkanál cukkíni lekvár
Egy nagy marék durvára vágott dió
5 evőkanál nádcukor

1 tojás a kenéshez
kevés olaj
 

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

A tálba szitált liszthez hozzáadom a sót,hozzáöntöm  a langyos tejben a cukorral felfuttatott élesztőt, az egész tojást, egy csurrantásnyi rumot, és hólyagosra dolgozom.Majd végül beledolgozom az olajat.
A duplájára kelesztem.
Egy lisztezett gyúródeszkára borítom a tésztát, kinyújtom,megkenem a lekvárral.Azután rászórom a levétől lecsurgatott befőttet, megszórom a dióval, és végül a cukorral.Összetekerem.Egy olajozott tepsire patkó alakban ráhelyezem.Egy tojással megkenem, előmelegített sütőben 180 fokon  szép pirosra sütöm.Tálaláskor porcukorral megszórom ,vagy egy kevés mézzel lecsorgatom.

Szakács: Rozi


Film link: http://www.facebook.com/l/4c3b4vv_dbVTVCIiXxFsDQKnDKg/somorcik.sz.rozalia@gmail.com

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*