2 csomag Tante Fanny teljes kiőrlésű rétestészta 200 gr
60 dkg cukkini
2 db. kaliforniai paprika
1 db Tv paprika
pár zellerszár
1 db zöldpaprika
2 db tojás
1 kk. étkezési keményítő
só, provenci fűszerkeverék, Toldi fűszer fehérbors ízlés szerint
1 fej vöröshagyma
kis csomó petrezselyemzöld
30 dkg tejföl ( 20 %-s)
olaj vagy vaj a tészta kenéshez
20 dkg sajt
20 dkg pulykasonka
A Tante Fanny teljes kiörlésű rétestésztát kivesszük a hűtőből és 20 percig pihentetjük szoba hőmérsékleten. ( zárt csomagolásban )
Ez idő alatt előkészítjük a hozzávalókat.
Falaprítjuk a paprikákat, cukkinit kimagozzuk. Sajtot, pulykasonkát felkockázzuk.
Tejfölt összekeverjük az étkezési keményítővel.
A vöröshagymát kevés olajban megdinszteljük, majd hozzáadjuk a zellerszárat, paprikát, és a cukkinit.
Még öt percig együtt páruljuk, megfűszerezzük, kihűtjük, majd hozzáadjuk a sajtos, és a pulykasonkát, és lazán összekeverjük a tejföllel.
A rétestésztát konyharuhára terítjük, megkenjük olvasztott vajjal vagy olajjal egyenként ( 4 réteg kell )
A lap alsó negyedére terítjük az előkészített tölteléket, a széleket bekenjük tojással, majd ráfordítjuk.
A réteslapból 4 lapot használunk fel egy rúdhoz.
Konyharuha segítségével feltekerjük a tölteléket a tésztába, bekenjük a tetejét tojással.
200 C-s előmelegített sütőben tesszük, és aranysárgára sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.