4 db csirkemell filé
1 nagyobb vagy két kisebb cukkini
15 dkg vaj
1/2 l tej
10 dkg liszt
1-2 gerezd fokhagyma
15 dkg reszelt trappista sajt
1 dl tejföl
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
só
ételízesítő
szerecsendió
őrölt fehér bors
szárnyas fűszer
étolaj
Előkészítés:A csirkemelleket szétnyitjuk,kiklopfoljuk,sózzuk és megszórjuk szárnyas fűszerrel.A cukkinit fél centi vastag karikákra vágjuk.
Elkészítés:A csirkemelleket kevés olajon fehéredésig sütjük.A cukkini karikákat ételízesítővel és borssal megszórjuk majd 5 dkg vajon félig átsütjük./2-3 perc/
Közben elkészítjük a besamelt.A maradék 10 dkg vajon megfuttatjuk az átnyomott fokhagymát,rászórjuk a lisztet és egy-két percig pirítjuk majd felöntjük forró tejjel.Ízesítjük borssal,sóval,szerecsendióval,ételízesítővel.Állandóan kevergetve addig forraljuk míg besűrűsödik.Levesszük a tűzről és elkeverjük benne a tejfölt.
A csirkemelleket tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük egymás mellé majd mindegyikre 3-4 karika cukkinit teszünk.Habzsákkal vagy kanállal elosztjuk rajtuk a besamelt,megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.