Hozzávalók:
3 db közepes cukkini vagy 1 nagyobb
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek olaj
1 tk pirospaprika
1-1 paprika ,paradicsom
1 doboz tejföl
1 ek liszt
só
1 nyomat piros arany csípős
Elkészítés:
1. A cukkinit mossuk meg, töröljük szárazra, a végeket vágjuk le. A cukkiniket vágjuk hosszában négy részre, majd aprítsuk fel falatnyi darabokra. A hagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, vágjuk fel nagyon apróra.
2. Az olajat hevítsük fel egy edényben, adjuk hozzá a hagymát és dinszteljük keverés mellett. A dinsztelést végezzük a megszokottnál hosszabb ideig, közepes hőmérséklet mellett (a cukkini nem igényel hosszú párolódási időt, így érdemes a hagymát kellő ideig dinsztelni).
3. Ha kész, húzzuk le a tűzről, adjuk hozzá a pirospaprikát, keverjük meg. Öntsünk hozzá kevés vizet és tegyük vissza a tűzre. Adjuk hozzá a fokhagymát, majd adagokban a cukkinit. Öntsük fel a cukkinit annyi vízzel, amennyi épp ellepi. Fedő alatt pároljuk, néha óvatosan megkeverjük.
4. Kb. 10 perc elteltével adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot és paprikát . Ha a cukkini megpárolódott (ne legyen túl puha, mert akkor kásás lesz az étel), habarjuk be a liszttel elkevert tejföllel. Végül ízesítsük sóval, borssal.
Tésztával tálaltam .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.