2 db szép cukkini
1 nagy fej vöröshagyma
1 csokor kapor
250 ml tejföl
2 evőkanál liszt
1 ek napraforgó olaj
2 db babérlevél
bors ízlés szerint
só ízlés szerint
A cukkinit meghámozzuk, kimagozzuk, és feldaraboljuk.
A hagymát meghámozzuk, és kockára vágjuk.
Az olajat megmelegítjük, beletesszük a frissen tört borsot, majd a hagymát. Sózzuk. A hagymát megdinszteljük.
Mikor a hagyma kezd üveges lenni, hozzákeverjük a cukkinit. Kevergetjük, és öntünk alá annyi vizet, hogy elfedje. Beletesszük a babérlevelet.
Ha puhának véljük,botmixerrel pépesíthetjük.
Mikor a cukkini puha, hozzáöntjük a tejföllel csomómentesen elkevert lisztet így behabarva sűrítjük.
Beletesszük az apróra vágott kaprot. Ellenőrizzük, hogy elég sós-e a főzelék. Pár perc forralás után kész az étel.
Sültekkel,párizsival friss kenyérrel ajánlom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.