nagyon jol hangzik! kiprobalom!
10 db tojás
10 dkg vaj
10 dkg liszt
pici só
kevés tej (kb.3 dl)
kevés porcukor
fél citrom reszelt héja
1 cs. vaniliáscukor
olaj a sütéshez.
A töltelékhez:
vaniliás cukorral elkevert kristálycukor
reszelt csokoládé
házi készítésű áfonya lekvár
( mennyiséget nem írok, mert ízlés szerint lehet többet vagy kevesebbet mindegyikből )
A tojásokat szétválasztom, elkeverem a porcukorral, liszttel, tejjel, vaniliával, citromhéjjal. Külön felverem a tojások fehérjét, majd óvatosan belekeverem az előző masszába.
Felforrósított palacsinta sütőbe pár csepp olajat teszek, azt egyenletesen eloszlatom a serpenyőben, és belekanalazok annyit a tésztából. hogy kb. 1,5 cm-es palacsintákat kapjak.
Csak az egyik felét sütöm meg a palacsintáknak, s ha kész, tűzálló tányérra vagy edénybe csúsztatom ( még gyakorolnom kell, mert nem sikerült szépen egymásra csúsztatni őket ), és rétegenként szórok rá vaniliás cukrot, majd palacsinta, reszelt tejcsoki, palacsinta, áfonya lekvár, stb. amíg elfogy a tészta. Az utolsót a megsült felével felfelé ráborítom a "tortára"
A tetejére is reszelt csokoládét tettem, ( de csokiöntet talán jobb lett volna), 180 C fokra előmelegített sütőbe helyezem pár percre, amíg a csokoládé megolvad.
Szeletekre vágva tálalom, mint a tortát.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.