Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Csúsztatott palacsinta

felvitel dátuma: 2011-05-15 15:07:29       mai nézettség: 1       nézettség: 2568
részletes recept
Csúsztatott palacsinta
Hozzávalók 4 személyre:

10 db tojás
10 dkg vaj
10 dkg liszt
pici só
kevés tej (kb.3 dl)
kevés porcukor
fél citrom reszelt héja
1 cs. vaniliáscukor

olaj a sütéshez.

A töltelékhez:
vaniliás cukorral elkevert kristálycukor
reszelt csokoládé
házi készítésű áfonya lekvár
( mennyiséget nem írok, mert ízlés szerint lehet többet vagy kevesebbet mindegyikből )

Előkészületi idő: 35 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztom, elkeverem a porcukorral, liszttel, tejjel, vaniliával, citromhéjjal. Külön felverem a tojások fehérjét, majd óvatosan belekeverem az előző masszába.
Felforrósított palacsinta sütőbe pár csepp olajat teszek, azt egyenletesen eloszlatom a serpenyőben, és belekanalazok annyit a tésztából. hogy kb. 1,5 cm-es palacsintákat kapjak.
Csak az egyik felét sütöm meg a palacsintáknak, s ha kész, tűzálló tányérra vagy edénybe csúsztatom ( még gyakorolnom kell, mert nem sikerült szépen egymásra csúsztatni őket ), és rétegenként szórok rá vaniliás cukrot, majd palacsinta, reszelt tejcsoki, palacsinta, áfonya lekvár, stb. amíg elfogy a tészta. Az utolsót a megsült felével felfelé ráborítom a "tortára"
A tetejére is reszelt csokoládét tettem, ( de csokiöntet talán jobb lett volna), 180 C fokra előmelegített sütőbe helyezem pár percre, amíg a csokoládé megolvad.
Szeletekre vágva tálalom, mint a tortát.

Szakács: marika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Szalai Melania 2012 június 24

nagyon jol hangzik! kiprobalom!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*