gyonyoruseges :)
Hozzávalók:
Tészta: 4 egész tojás,4 ek porcukor, 4 púpozott ek finom darát dió, csipetnyi só,
Krém: 15dkg ráma, 15 dkg darált dió, 15 dkg porcukor, 1 nagy narancs reszelt héja, és a kifacsart leve, 4 dkg reszelt étcsokoládé, 1 ek rum. 3 dl tejszínt 1 vaníliás cukorral 2 habfixálóva
Én 12 db tojásból készítettem!
Elkészítése:
A tésztához a tojás sárgákat fehéredésig keverem a porcukor felével, és a sóval. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verem, majd a cukros tojás sárgába apránként belekeverem. Óvatosan belekeverem a darát diót, és papírral bélelt tortaformába mérsékelt meleg sütőbe megsütöm.
Közben a krémet is elkészítem. A rámát habosra keverem a porcukorral, hozzáadom a darált diót, narancs reszelt héját, és a levét, rumot,végül a reszelt csokoládét. Addig keverem míg teljes egynemű sima krémet kapok. A kihűt tortát ketté vágom és megtöltöm a krémmel, úgy hogy a tetejére, és oldalára is teszek.
3 dl tejszínt 1 vaníliás cukorral 2 habfixálóval kemény és a torta tetejére kenem, ezzel a tejszínes habbal nagyon finom a torta. ( NEM NÖVÉNYI HABOT KELL HASZNÁLNI! )
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.