Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 2 péntek Zsigmond, Atanáz névnapja

Főoldal » Csupa csokitorta

felvitel dátuma: 2014-05-16 15:48:46       mai nézettség: 1       nézettség: 1404
részletes recept
Csupa csokitorta
Hozzávalók 1 személyre:

Hozzávalók:
Kakaós piskóta:
10 db tojás
8 evőkanál kristálycukor
7 evőkanál liszt
3 evőkanál kakaópor
fél csomag sütőpor
Krém:
2 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál kakaópor
6-7 evőkanál kristálycukor
4 dl tej
10 dkg étcsokoládé
4 dl tejszín
2 csomag habfixáló
 

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

·         A tojás fehérjét kemény habbá verjük a kristálycukorral. Ha kemény a hab beleteszem a sárgáját és tovább verem még 3 percig.
A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverem és a tojásos masszába forgatom óvatosan. A kapott tészta 1/3-át tortaformában megsütöm /kb 15 perc alatt/ előmelegített sütőben. A maradék masszából még két lapot sütünk. Igy a megsült piskóta korongok egyformák lesznek.

Elkészítjük a krémet. A pudingporhoz adjuk a kakaóport és a cukrot, majd a tejjel csomómentesre keverjük. Sűrűsödésig főzzük és mikor már majdnem kész belecsorgatjuk a megolvasztott étcsokoládét és egy percig még kevergetjük a tűzön. Tűzről levéve hagyjuk kihűlni. A tejszínt, a habfixálóval kemény habbá verjük és a kihűlt krémhez adjuk. A piskóta korongokat ezzel töltjük. Ízlés szerint díszíthetjük.

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 zsu 2014 május 18

A tejszin főzőtt vagy hab legyen

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*