A tejszin főzőtt vagy hab legyen
Hozzávalók:
Kakaós piskóta:
10 db tojás
8 evőkanál kristálycukor
7 evőkanál liszt
3 evőkanál kakaópor
fél csomag sütőpor
Krém:
2 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál kakaópor
6-7 evőkanál kristálycukor
4 dl tej
10 dkg étcsokoládé
4 dl tejszín
2 csomag habfixáló
· A tojás fehérjét kemény habbá verjük a kristálycukorral. Ha jó kemény a hab beleteszem a sárgáját és tovább verem még 3 percig.
A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverem és a tojásos masszába forgatom óvatosan. A kapott tészta 1/3-át tortaformában megsütöm /kb 15 perc alatt/ előmelegített sütőben. A maradék masszából még két lapot sütünk. Igy a megsült piskóta korongok egyformák lesznek.
Elkészítjük a krémet. A pudingporhoz adjuk a kakaóport és a cukrot, majd a tejjel csomómentesre keverjük. Sűrűsödésig főzzük és mikor már majdnem kész belecsorgatjuk a megolvasztott étcsokoládét és egy percig még kevergetjük a tűzön. Tűzről levéve hagyjuk kihűlni. A tejszínt, a habfixálóval kemény habbá verjük és a kihűlt krémhez adjuk. A piskóta korongokat ezzel töltjük. Ízlés szerint díszíthetjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.