4 tojás, 1 bögre cukor, 1 bögre kávé, 2 bögre liszt, 1 cs. szárított élesztő, 1 cs. sütőpor, fél bögre kakaópor, 1 citrom reszelt héja, 3 ek. tej, 3 ek. olaj. Krém: 4 ek. tej, 8 ek. cukor, 3 ek. kakaópor, 2 egész tojás, 2 cs. van.cukor, 1 db kocka Ráma margarin, 1 nagy doboz habtejszín, 1 cs. kókuszreszelék.
Az egész tojásokat elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a kávét, tovább keverjük, beletesszük a sütőporral és élesztővel elkevert liszttet is és simára dolgozzuk. Beleöntjük a kakaóport, belereszeljük a citromhéjat, majd a tejjel és olajjal hólyagosra verjük. Kb. fél órát pihentetjük. Közben elkészítjük a krémet. A tejet, cukrot, kakaóport, tojást, vaníliás cukrot simára keverjük és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Ha kihűlt a margarinnal simára keverjük. A tésztát megsütjük, mélyedést vájunk bele, ebbe töltjük a kakaós krémet. A kiszedett tésztát elmorzsoljuk, egy részét a krém tetejére szórjuk, elsimítjuk. A tejszínhabot felverjük, hozzákeverjük a kókuszreszeléket, majd a torta tetejére kis halmokat rakunk és a tészta maradékát rámorzsoljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.