Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 2 péntek Zsigmond, Atanáz névnapja

Főoldal » Csupa csokis álom

felvitel dátuma: 2011-06-24 12:45:10       mai nézettség: 1       nézettség: 4257
részletes recept
Csupa csokis álom
Hozzávalók 8 személyre:
  • Piskótához:
  • 8 tojás
  • 8 e.kanál liszt
  • 8 e.kanál cukor
  • egy cs vaniliás cukor
  • egy cs sütőpor
  • ízlés szerint kakaópor
  • csipet só
  • Krémhez:
  • egy cs csokis pudingpor
  • 6 e.kanál cukor
  • 4dl főző tejszín
  • 5dkg vaj vagy rama
  • csipet só
  • Tetejére:
  • 3dl Hulala tejszín
  • egy tábla étbevonó
  • kb. egy e.kanál víz
Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 40 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

Elöször is meg csinálom a piskótát a tojásokat szét választom a fehérjét kemény habbá verem egy csipet sót teszek bele keményebb lesz a hab, majd egyesével hozzákeverem a sárgáját lassabb fokozaton verem, majd a cukrot teszem bele és a vaniliás cukrot, a sűtőport és a kakaóport összekeverem a liszttel és hoizzáadagolom a keverékhez, nem kell félni nem esik össze én mindig így készítem a piskótát! Előkészítem a torta formát és magas fokra állítom a sűtőt h bemelegdjen, majd mikor beteszem a piskótát lejebb veszem és ha éget a sűtő a tetejére egy darab sűtőpapírt teszek kb 40 perc alatt készűl el de ez sűtő fűggő az újabbakon már van piskótához program! Mikor megsült és kihült kiveszem a torta formából a kapcsosból sem szabad előbb mert szétesik a forró tészta.Ketté vágom és megtöltöm a krémmel amit úgy csinálok, hogy a csokis pudingot kikeverem a cukorral egy csipet sóval és egy kevés tejszínnel a többit felteszem forrni majd mikor forr leveszem a tűzről és belekeverem a masszát  lassabb tűzőn folytonos keverés mellett besűrítem közben hozzá teszem a vajat ettől krémesebb lesz ... ha kész kevergetem hogy hüljön de ha nem akarjuk hogy bebőrősödjön egy darab folpackkal lefedjük teljesen a teteéj rányomjuk így nem tud be bőrősödni...amíg ez hűl kemény habbá keverem a Hulalat azért ezt mert növényi cukrozott és nem savanyodik nem esik össze ... és finom!!Majd a csokibevonót kockáira töröm egy műanyag edénybe és teszek hozzá max egy evőkanál vizet és bedobom a mikróba amikor látom h olvad kiveszem és kevergetem a már olvadt csoki megolvasztja a többit ...megkenem a tortát a csokikrémmel ráteszem a felső tésztát rá a habot és a habra rácsurgatom az olvasztott csokit betszem a hűtőbe egy órát legalább érjen össze aztán úgy sincs ideje nagyon tovább hűlni...

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*