2 tojás,
3 dl natúr joghurt,
3 dl porcukor,
3 dl liszt,
1 dl étolaj,
2 kávéskanál szódabikarbóna,
2 púpos evőkanál(holland)kakaópor
A csokimázhoz:
15 dkg étcsokoládé(Én 70%-os narancsos csokit használtam)
5 ek tej
5 lapos ek cukor
5 dkg vaj
Előmelegítjük a sütőt 200°C-ra.
Egy nagy tálban a tojást elkeverjük a porcukorral, az étolajjal, hozzáadjuk a kakaóport, a szódabikarbónát, majd felváltva a lisztet és a joghurtot.
Egy közepes méretű (kb. 20×30 cm-es) sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd a sütőben tűpróbáig sütjük.(kb.30perc)
Amíg a torta sül, elkészítjük a csokimázat. Egy kis lábasban a csokit a tejjel és a cukorral elkeverjük, kis láng felett felolvasztjuk, majd miután a csoki felolvadt, levesszük a tűzről, és a vajat folyamatos kevergetés mellett felolvasztjuk a hűlő, de még meleg csokiban.
A tészta, ha megsült benne hagyjuk a tepsiben,jól megszurkáljuk villával, és amíg még meleg, ráöntjük a szintén meleg csokimázt, majd villával még jól megszurkáljuk. Így a kis lyukakon keresztül a csoki beszivárog a tésztába, az jól megszívja magát, és még másnap is nagyon puha lesz a tészta tőle.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.