Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 2 péntek Zsigmond, Atanáz névnapja

Főoldal » Csülökpörkölt bográcsban

felvitel dátuma: 2013-05-20 00:12:13       mai nézettség: 1       nézettség: 4205
részletes recept
Csülökpörkölt bográcsban
Hozzávalók 6 személyre:

 

·         2 db csontos bőrös csülök 3kg körüli

·         2 db  zöld paprika

·          1 db közepes paradicsom

·          2 evőkanál erős pista

·         1 evőkanál  só

·         1 tk bors

·         1 evőkanál piros paprika

·         5 fej vöröshagyma

·          1 fej fokhagyma

·         1  evőkanál zsír

·         15 dkg füstölt szalonna

·         1 tk őrölt kömény

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 90 perc
Elkészítés:

 

Az alapanyagokat megmossuk, megtisztítjuk. A bőrös csülköt kicsontozzuk, amennyire tudjuk, majd apróbb kockákra vágjuk. A füstölt szalonnát felkockázzuk apróra. A vöröshagymát felaprítjuk. A paprikát és paradicsomot szintén

Amikor minden alapanyag feldolgozásával elkészültünk,  a  bográcsot kikenjük a kanál zsírral  a szalonna kiolvasztásával kezdünk. Amikor ez megvan és forró a zsiradék, rádobjuk a felaprított vöröshagymát, sűrűn kevergetve kipirítjuk, közben sózzuk (ezt azért, hogy a levét és zamatait jobban kiadja, karamellizálódjon kicsit), majd miután kipirult a hagyma, megborsozzuk és átforgatjuk. Ezután jöhet rá a hús, amit szintén kipirítunk. Ennél a pörköltnél figyeljünk, mert a bőr miatt könnyen odaéghet, még ha víz van rajta, akkor is. 

Ha a hús megpirult kissé, felönthetjük pár dl vízzel, és ezzel párolhatjuk tovább. Amikor levét visszafőtte, megszórjuk pirospaprikával, és a fokhagyma felét rázúzhatjuk. Elkeverjük és felöntjük szintén kevés vízzel. Ekkor belerakjuk a paprikát és paradicsomot. Megkóstoljuk és utána ízesítjük. és beletesszük a köményt is .Mindig annyi levet öntünk rá, hogy ne kapjon oda de szaftos maradjon. 

A végén belerakjuk a maradék fokhagymát és  összeforraljuk. (Az ízhatás kedvéért csinálhatjuk úgy is, hogy nagyon kevés olajon a zúzott fokhagymát megfuttathatjuk   és ezt öntjük a pörköltbe.)

Nokedlivel vagy főtt burgonyával tálaljuk mellé savanyúságot  kínáljunk.

 

 

( A fűszerek Toldi Fűszer termékek,  www.toldifuszer.hu )

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*